Tramin Unterebner, Alto Adige/Südtirol

Printen
Druif: Pinot Grigio

Fabuleuze wijn met aroma's van noten, geroosterd brood, vanille en een vleugje oosterse kruiden. Een wijn met karakter, mede door de korte houtrijping.
tramin
€ 13,18
Standaard prijs:
Beschrijving

Pinot Grigio is een grijsblauwe druif, waarvan voornamelijk witte wijnen wordt gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid is de druif een mutatie van de Pinot Noir. Pinot Grigio is een druif met relatief veel suikers en weinig zuren. Daarom wordt deze druif vooral verbouwd in de koelere, noordelijke regio’s van Italië.
 
De Pinot Grigio is de Cru Pinot Grigio van Cantina Tramin. Hij heeft een diep strogele kleur. De wijn wordt in de neus gedomineerd door kruidige aroma’s. In de mond is hij rijk en sappig, waarbij zijn volheid mooi in balans gehouden wordt door zijn mineraliteit. De afdronk is vol en houdt erg lang aan.
 
De druiven komen van de beroemde Cru-wijngaard Unterebner in Sella, welke op een hoogte van 450 meter liggen. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en kiezel. De druiven worden eind september handmatig geoogst en meteen zacht geperst. Fermentatie en rijping vinden plaats in eikenhouten vaten. De Unterebner rijpt 12 maanden in grote houten vaten (80%) en barriques (20%).
 
Pinot Grigio is een zeer breed inzetbare wijn in de keuken.

Hij is heerlijk bij stevige pasta’s en licht gekruid gevogelte en wit vlees.

De wijn kan 8 tot 12 jaar bewaard worden.

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl