Hubertus Reis, Duitsland, Mosel

Printen
Druif: Muller-Thurgau / Riesling

Müller-Thurgau is een witte wijndruivenras dat voornamelijk in Duitsland wordt gebruikt. Een kruising van Riesling en Madeleine Royale, het werd in 1882 gecreëerd door Dr. Herman Müller (uit Thurgau, Zwitserland), naar wie het is vernoemd.
hubertus-reis7
€ 6,57
Standaard prijs:
Beschrijving

Muller-Thurgau-druiven:


Hoewel Müller-Thurgau een veel verguisde wijndruif is, mag zijn rol bij de wederopbouw van de Duitse wijnindustrie na de Tweede Wereldoorlog niet over het hoofd worden gezien. Met de economie en infrastructuur aan flarden, had het naoorlogse Duitsland behoefte aan een gemakkelijke en productieve wijnstok om de wijnproductie nieuw leven in te blazen.

Müller-Thurgau was die variëteit, en hoewel het uiteindelijk leidde tot vier decennia van goedkope en zoete Duitse wijnen, gaf de impuls van Müller-Thurgau Duitsland de gelegenheid om zijn wijnreputatie vanaf de grond op te bouwen.  In de jaren vijftig was Müller-Thurgau zo succesvol dat Duitse wijnexperts die Nieuw-Zeeland bezochten, aanboden dat de druif daar werd geplant om wijnen in de stijl van de Spatlese te produceren op het zuidelijk halfrond.

Nogmaals, Müller-Thurgau was buitengewoon belangrijk bij het opzetten van een serieuze wijnindustrie, deze keer in Nieuw-Zeeland, maar toen de interessantere Sauvignon Blanc-druif tevoorschijn kwam, raakte Müller-Thurgau enthousiast.  Varietal Müller-Thurgau-wijnen hebben vaak zoete perzikaroma's met een laag zuurgehalte en een scala aan fruitige smaken. Müller-Thurgau wordt op grote schaal geteeld in Hongarije, Engeland en de Tsjechische Republiek, en is de meest aangeplante variëteit in Luxemburg. Zwitserland en Oostenrijk hebben het ook geplant, maar in beperkte mate.

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl