Grüner Veltliner, Schuckert, Oostenrijk

Printen
Druif: Grüner Veltliner

Deze wijn uit de plaats Ried Nestelbecher Schuckert legt de lat voor de typisch Oostenrijkse druivensoort grüner veltliner zeer hoog. Laat u verwennen door de fijne fruit en frisheid van delicate appel in de neus en glad glazuur.
img_5701
€ 7,40
Standaard prijs:
Beschrijving

De wijnmakerij is een familie-Schuckert in het noordoosten van Oostenrijk, de wijnstreek. 30 individuele lagen in de wijn heuvels rond "Oostenrijkse wijn stad" Poysdorf vormen de basis voor het karakter van de variëteit en expressieve wijnen van het wijnhuis dar.
Josef Schuckert, Gertrude Schuckert en zoon Rainer Schuckert delen van het werk tussen de kelder en de wijngaard.
Opbrengst vermindering als gevolg van korte snijden en dunner, gecontroleerde gisting en vat veroudering nemen de Schuckert’s in het huis voor lief. Dit resulteert uiteraard in de hoge kwaliteit van de wijnen. Het wijndomein is onderdeel van het nieuwe ras van ambitieuze wijnproducenten.

De term "wijn district DAC" (Districtus Oostenrijk Controllatus) is er sinds 2003 Veltliner wijnen, die uitsluitend afkomstig moeten zijn van de wijnstreek. Deze wijnen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zijn herhaaldelijk getest. Schuckert familie is erg bij D.A.C. betrokken. Josef Schuckert had de 'Poysdorfer wijn scouts " gekregen.

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl