Balestri Valda, Soave Classico, DOC, Italië

Printen
Druif: Garganega

Droog en wit, dan denk je aan soave wijn. Het verhaal gaat dat de beroemde Dante de term ‘soave’, wat zoiets als zacht en aangenaam betekent, heeft bedacht toen hij in de Middeleeuwen voor het eerst op bezoek was in deze regio ten oosten van Verona. Soave wijn wordt wereldwijd geëxporteerd, maar vaak gaat het dan om eenvoudige wijnen die tegen een lage prijs verkocht worden. Hoe weet je nu of je een goede te pakken hebt? Lastig, daarom hebben wij al het voorwerk voor je gedaan met deze wijn van Balestri Valda. De familie Rizzotto die bij Balestri Valda de boel leidt, loopt over van de passie voor de streek, en dat komt ook terug in hun filosofie.
img_5689
€ 8,22
Standaard prijs:
Beschrijving

“Dit is het land van de kunst en onsterfelijke passie., een land van verheven poëzie. Zo maken wij ook onze wijn: als kunst die een roeping wordt.”

Guido Rizzotto is de onbetwiste wijnexpert, maar geeft de dagelijkse leiding graag uit handen aan zijn dochter Laura en zoon Luca. De Rizzotto’s verbouwen voornamelijk de inheemse Garganega druif, een van de belangrijkere witte druiven in Italië waar de Veneto streek vol mee staat. Volgens de wet moet Soave wijn voor minimaal 70% uit Garganega bestaan. Bij Balestri Valda is de Trebbiano druif de opvuller voor hun Soave wijn. Hun wijn mag bovendien alleen de titel Classico hebben als het sap van druiven komt die op de hellingen rond de plaatsen Soave en Monteforte d’Alpone hebben gestaan. En daar kun je beter niet mee sjoemelen in Italië.

Deze Soave kun je uiteraard zo drinken, maar gaat ook goed samen met allerlei eten, zo lang er maar geen heftige saus bij zit.

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl