Aigner, Oostenrijk

Printen
Druif: Grüner Veltliner

Deze wijn is afkomstig uit het wijnbouwgebied Kremstal in de omgeving van de stad Krems, alwaar de territoir uitstekend geschikt is voor de aanplant van de grüner veltliner. De rivier de Donau slingert door dit gebied waar de wijngaarden op een hoogte van 200 tot 500 m uitstekend gedijen. Een prachtige droge wijn met een licht kruidige bouquet en een levendige frisse smaak.
img_5695
€ 9,88
Standaard prijs:
Beschrijving

Gruner Veltliner is de handtekening druif van Oostenrijk, en veruit meest aangeplante wijn druif van de natie. Als Oostenrijk vecht zijn weg terug naar het sterrendom op de internationale wijnmarkt, heeft scherpe, pittige Gruner Veltliner haar vlaggenschip wijn geweest. De mooiste uitingen van Oostenrijkse Gruner afkomstig van wijngaarden boven de rivier de Donau, in Wachau, Kremstal en Kamptal. Classic Gruner Veltliner wijnen tonen citrus aroma's (citroenschil en grapefruit), aangevuld met verse plantaardige notities en de verscheidenheid handelsmerk vleugje witte peper.

Er zijn twee belangrijke stijlen van Gruner Veltliner wijn. De eerste - lichter, frisser en citrusvruchten gericht - is een typisch voorbeeld van Weinviertel. Het wordt vaak gebotteld met een lichte spritz, om de wijn op te heffen en te benadrukken zijn frisse, fruitige noten. De tweede stijl - pittiger, zwaarder en complexer - wordt belichaamd door de topwijnen uit de warmere Wachau, Kremstal en Kamptal regio. Deze wijnen zijn rijk gestructureerde en goed gestructureerd, en vereisen een aantal jaren in de fles vóór het bereiken van volwassenheid ontwikkeld. Met de tijd ze te verzachten en te nemen in honingzoete, jam-achtige kenmerken die overeenkomen met hun aantrekkelijke, diepe gouden tint.

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl