Van thuiskok naar ware professional!

Wanneer u koken niet alleen voor de gezelligheid doet, maar ook daadwerkelijk meer kennis op wilt doen over producten, ingrediënten en de perfecte wijn- spijscombinaties, dan raden wij u de cursus ‘Passie voor Koken’ aan.
Tijdens deze meerdaagse kookcursus (11x) staat het creëren van menu’s en de juiste manier van samenstellen van diverse producten en ingrediënten centraal. Na een demonstratie van onze chef-kok gaat u druk in de weer om een diner op tafel te zetten waarbij extra aandacht wordt gestoken in het presenteren van de gerechten op de exclusieve Bo & Ro -manier, geïnspireerd op de keuken van Shahab Ajallouian.

 

- Kookles 1.  Kennismaking, uitleg, spelregels, omgaan met    keukenapparatuur en masterclass

Onder het genot van een door ons aangeboden drankje gaan we kennis maken met elkaar. Tijdens deze kennismaking nemen we alle spelregels met elkaar door en maken we afspraken. U krijgt tijdens deze les uw persoonlijke schort en notitieboekje uitgereikt. Hierna volgt een kennismaking met onze professionele keuken en het omgaan met diverse apparatuur.  De chef zal u ook kennis laten maken met verschillende begrippen en belevingen. We gaan kort in op de volgende lessen, zodat u weet wat u te wachten staat. Hierna volgt een uitgebreide Masterclass van de chef, waarin hij u laat kennismaken met de thema's van de volgende lessen. U gaat verschillende dingen proeven en proberen.

Aanvang 12.00 uur, einde 16.00 uur.

- Kookles 2. Groenten                                                                                                                                

Deze les staat in het teken van groenten en fruit.

Er zijn heel veel manieren om groenten en fruit te bereiden en toe te passen in de keuken. Gewoon omdat er super veel goede voedingsstoffen in zitten. Je krijgt er onwijs veel energie van en het is natuurlijk hartstikke goed voor uw gezondheid. Het is een uitdaging om iets lekkers te maken met groenten, want een aantal jaar geleden waren groenten niet meer dan een verplicht nummertje bij het avondeten. Tegenwoordig is dat wel anders. Er zijn zoveel manieren om groenten te bereiden, dan gewoon te koken. U krijgt alle ins en outs van de klassieke -en de nieuwste bereidingstechnieken. Dit gaan we samen met u uitvinden...

Aanvang 12.00 uur, einde 16.00 uur.

- Kookles 3. Dressingen, Vinaigrettes, Sauzen, Cremes, Bouillons & Gel's

Koken is fantastisch en natuurlijk horen hier ook mooie sauzen en dressings bij. Tijdens deze les gaan we aan de slag met verschillende azijnen en sauzen. Uiteraard gaan we deze zelf maken en leren wij u de basis vaardigheden van deze kunst.

Tijdens dit Kookcollege gaan we onder andere behandelen:


Het bereiden van de basis: een kalfs- en visbouillon, deze gaan we gebruiken om sauzen en een soep van te maken. Ook gaan we zelf mayonaise maken. Het lijkt zo gemakkelijk, maar gaat maar al te vaak verkeerd. En verschillende dressings en vinaigrettes.

- Kookles 4. Vlees

Tijdens deze kookles gaan we aan de slag met vlees. Er komt een gastspreker en deze vertelt u in een half uur tijd de ins en outs van vlees. Hierna laat de chef de verschillende bereidingstechnieken van vlees en gevogelte zien.

- Kookles 5. Vis

Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Het staat in de Schijf van Vijf. Wij gaan u leren hoe u vis kunt bereiden en gaan ook aan de slag met schaal -en schelpdieren. Op deze dag zal er ook een gastspreker zijn, die u de ins en outs van vis zal vertellen.

- Kookles 6. Koolhydraten

Suikers, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten in onze voeding. Suikers en zetmeel zijn koolhydraten die een belangrijke bron van energie zijn voor het lichaam. Koolhydraten geven het lichaam energie, net als eiwitten en vetten. Tijdens deze les gaan we aan de slag met verschillende bereidingen van koolhydraat rijke producten, zoals rijst, risotto, pasta, aardappel, couscous, gnocchi, quinoa en meer.

- Kookles 7. Toepassen opgedane kennis & Opmaak borden

Tijdens deze les gaan we kijken of u de opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk en gaan de kennis maken met de kunst van bordenopmaak.

- Kookles 8. Amuse

Een amuse is een minivoorgerechtje dat bedoeld is om de spijsvertering te bevorderen en om de smaakpapillen op gang te brengen. Altijd leuk om mee te beginnen, maar een amuse kan ook prima tussen de gangen door geserveerd worden.

Tijdens deze les gaan wij u de kunsten van het maken van verschillende amuses bijbrengen.

- Kookles 9. Dessert

Tijdens deze les gaan wij u laten zien dat de wereld van desserts een compleet andere wereld is. Hier zult u merken dat een gram verschil in uw recepten het verschil kan maken in een goed of minder goed dessert. Het is bijna wetenschap!!! Oog voor detail is hier belangrijker dan ooit... Het wordt een les om te smullen...

- Kookles 10. Black Box

Tijdens deze les gaan wij u aan de tand voelen over de opgedane kennis. De Black Box wordt gepresenteerd, waarvan bij u de inhoud niet bekend is. U moet dan ook op het moment dat u de inhoud van de doos ziet, direct aan de slag met de producten...Super leuk en spannend...

- Kookles 11. Finale Les

Tijdens de finale les mag u 1 introducee meenemen. U gaat dan 2 gangen bereiden voor uw gast. Het is de bedoeling, dat u uw eigen recepturen kunt maken en een boodschappenlijst kunt samenstellen. Hier laat u uw kookkunsten zien en past u de opgedane theoretische kennis toe in de praktijk.

De volgorde van de lessen kunnen afwijken...

 

Informatie

Complete cursus of losse les?
  • Indien u een complete cursus van 11 kooklessen bij Bo & Ro reserveert, ontvangt u een Bo & Ro ‘starterspakket ’ bestaande uit:

    • Een kookschort

    • Keukendoek

    • Blocnote en pen om notities te maken

    • Handboek Passie voor koken

U ontvangt na het volgen van de complete cursus van 11 lessen een Bo & Ro certificaat.

De cursus Passie voor Koken bestaat uit 11 lessen. Het is niet mogelijk om een deel van deze cursus te volgen. Mocht u door omstandigheden een les gemist hebben, dan is het mogelijk om de gemiste les in te halen. U neemt dan deel in een andere klas om die les in te halen.

Een enkele les is mogelijk, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om de masterclassen van deze cursus te volgen. In dit geval woont u de eerste 2 uur van de de les bij en doet u veel theoretische kennis op... Bel voor informatie, omtrent prijzen en mogelijkheden.

 

 

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl