Workshop op maat

 Heeft u zelf ideeën of suggesties? Laat het ons weten, zodat wij samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden...

 

Passie voor Koken

Van thuiskok naar ware professional!

Wanneer u koken niet alleen voor de gezelligheid doet, maar ook daadwerkelijk meer kennis op wilt doen over producten, ingrediënten en de perfecte wijn- spijscombinaties, dan raden wij u de cursus ‘Passie voor Koken’ aan.
Tijdens deze meerdaagse kookcursus (11x) staat het creëren van menu’s en de juiste manier van samenstellen van diverse producten en ingrediënten centraal. Na een demonstratie van onze chef-kok gaat u druk in de weer om een diner op tafel te zetten waarbij extra aandacht wordt gestoken in het presenteren van de gerechten op de exclusieve Bo & Ro - manier, geïnspireerd op de keuken van Shahab Ajallouian.

 

- Kookles 1:  Kennismaking, uitleg, spelregels, omgaan met keukenapparatuur en masterclass

Onder het genot van een door ons aangeboden drankje gaan we kennis maken met elkaar. Tijdens deze kennismaking nemen we alle spelregels met elkaar door en maken we afspraken. U krijgt tijdens deze les uw persoonlijke schort en -notitieboekje uitgereikt. Hierna volgt een kennismaking met onze professionele keuken en het omgaan met diverse apparatuur.  De chef zal u ook kennis laten maken met verschillende begrippen en belevingen. We gaan kort in op de volgende lessen, zodat u weet wat u te wachten staat. Hierna volgt een uitgebreide Masterclass van de chef, waarin hij u laat kennismaken met de thema's van de volgende lessen. U gaat verschillende dingen proeven en proberen.

Aanvang 12.00 uur, einde 16.00 uur.

- Kookles 2. Groenten                                                                                                                                

Deze les staat in het teken van groenten en fruit.

Er zijn heel veel manieren om groenten en fruit te bereiden en toe te passen in de keuken. Gewoon omdat er super veel goede voedingsstoffen in zitten. Je krijgt er onwijs veel energie van en het is natuurlijk hartstikke goed voor uw gezondheid. Het is een uitdaging om iets lekkers te maken met groenten, want een aantal jaar geleden waren groenten niet meer dan een verplicht nummertje bij het avondeten. Tegenwoordig is dat wel anders. Er zijn zoveel manieren om groenten te bereiden, dan gewoon te koken. U krijgt alle ins en outs van de klassieke -en de nieuwste bereidingstechnieken. Dit gaan we samen met u uitvinden...

Aanvang 12.00 uur, einde 16.00 uur.

- Kookles 3 Dressingen, Vinaigrettes, Sauzen, Cremes, Bouillons & Gells

Koken is fantastisch en natuurlijk horen hier ook mooie sauzen en dressings bij. Tijdens deze les gaan we aan de slag met verschillende azijnen en sauzen. Uiteraard gaan we deze zelf maken en leren wij u de basis vaardigheden van deze kunst.

Tijdens dit Kookcollege gaan we onder andere behandelen:
Het bereiden van de basis: een kalfs- en visbouillon, deze gaan we gebruiken om sauzen en een soep van te maken. Ook gaan we zelf mayonaise maken. Het lijkt zo gemakkelijk, maar gaat maar al te vaak verkeerd. En verschillende dressings en vinaigrettes.

- Kookles 4. Vlees

Tijdens deze kookles gaan we aan de slag met vlees. Er komt een gastspreker en deze vertelt u in een half uur tijd de ins en outs van vlees. Hierna laat de chef de verschillende bereidingstechnieken van vlees en gevogelte zien.

- Kookles 5. Vis

Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Het staat in de Schijf van Vijf. Wij gaan u leren hoe u vis kunt bereiden en gaan ook aan de slag met schaal -en schelpdieren. Op deze dag zal er ook een gastspreker zijn, die u de ins en outs van vis zal vertellen.

- Kookles 6. Koolhydraten

Suikers, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten in onze voeding. Suikers en zetmeel zijn koolhydraten die een belangrijke bron van energie zijn voor het lichaam. Koolhydraten geven het lichaam energie, net als eiwitten en vetten. Tijdens deze les gaan we aan de slag met verschillende bereidingen van koolhydraat rijke producten, zoals rijst, risotto, pasta, aardappel, couscous, gnocchi, quinoa en meer.

- Kookles 7. Toepassen opgedane kennis & Opmaak borden

Tijdens deze les gaan we kijken of u de opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk en gaan de kennis maken met de kunst van bordenopmaak.

- Kookles 8. Amuse

Een amuse is een minivoorgerechtje dat bedoeld is om de spijsvertering te bevorderen en om de smaakpapillen op gang te brengen. Altijd leuk om mee te beginnen, maar een amuse kan ook prima tussen de gangen door geserveerd worden.

Tijdens deze les gaan wij u de kunsten van het maken van verschillende amuses bijbrengen.

- Kookles 9. Dessert

Tijdens deze les gaan wij u laten zien dat de wereld van desserts een compleet andere wereld is. Hier zult u merken dat een gram verschil in uw recepten het verschil kan maken in een goed of minder goed dessert. Het is bijna wetenschap!!! Oog voor detail is hier belangrijker dan ooit... Het wordt een les om te smullen...

- Kookles 10. Black Box

Tijdens deze les gaan wij u aan de tand voelen over de opgedane kennis. De Black Box wordt gepresenteerd, waarvan bij u de inhoud niet bekend is. U moet dan ook op het moment dat u de inhoud van de doos ziet, direct aan de slag met de producten...Super leuk en spannend...

- Kookles 11. Finale Les

Tijdens de finale les mag u 1 introducee meenemen. U gaat dan 2 gangen bereiden voor uw gast. Het is de bedoeling, dat u uw eigen recepturen kunt maken en een boodschappenlijst kunt samenstellen. Hier laat u uw kookkunsten zien en past u de opgedane theoretische kennis toe in de praktijk.

De volgorde van de lessen kunnen afwijken...

Complete cursus of losse les?

Indien u een complete cursus van 11 kooklessen bij Bo&Ro reserveert, ontvangt u een Bo&Ro ‘starterspakket ’ bestaande uit:

 • Een kookschort
 • Keukendoek
 • Blocnote en pen om notities te maken
 • Handboek Passie voor koken

U ontvangt na het volgen van de complete cursus van 11 lessen na de laatste les een Bo&Ro certificaat.

De cursus Passie voor Koken bestaat uit 11 lessen. Het is niet mogelijk om een deel van deze cursus te volgen. Mocht u door omstandigheden een les gemist hebben, dan is het mogelijk om de gemiste les in te halen. U neemt dan deel in een andere klas om die les in te halen.

Een enkele les is momenteel nog niet te volgen...

Het is ook mogelijk om de masterclassen van deze cursus te volgen. In dit geval woont u de eerste 2 uur van de de les bij en doet u veel theoretische kennis op... Bel voor informatie, omtrent prijzen en mogelijkheden.

 

 

 

3- of 4 gangen kookworkshop

Seizoensgebonden. Streekgebonden. Kwaliteit. Bo & Ro kookstudio heeft elk seizoen nieuwe, heerlijke 3- of 4-gangen menu’s voor u samengesteld, die u zowel als diner als lunch kunt bereiden. Uiteraard houden we rekening met eventuele dieetwensen. Alles is mogelijk. 

Invulling van uw arrangement

U wordt verwelkomd en gaat, daarna met de chef & staf van Bo & Ro naar het keukengedeelte van Bo & Ro kookstudio. Hier bereidt u samen met uw kookteam en onze chef de gerechten uit het menu. Nadat we de mise-en-place hebben gedaan, gaat u samen aan tafel in ons mooie Kookstudio om de gemaakte gerechten te proeven. Tijdens het koken brengt de chef & staf van Bo & Ro u de specifieke kennis en vaardigheden van het te berieden menu en de producten bij.                                        Afwisseling tussen koken en dineren is sleutel op de bewuste avond, waarbij gezelligheid centraal staat.

 

Samenvattend

Tijdsduur:

  • Driegangenmenu - 3,5 uur
   (inclusief ontvangst van een half uur)
  • Viergangenmenu - 4 uur
   (inclusief ontvangst van een half uur)

 

3 Gangen Kookworkshop

 • Prijs exclusief drankenarrangement: € 45,00 per persoon ( vrijdag & zaterdag € 50,00 per persoon )
 • Drankenarrangement: vanaf € 17,50 per persoon ( 3 uur onbeperkt genieten van onze huiswijnen, bier, frisdranken koffie/ thee en waters )
 • Voor reserveringen op vrijdag en zaterdag gelden andere voorwaarden met betrekking tot het minimum aantal personen.

4 Gangen Kookworkshop

 • Prijs exclusief drankenarrangement: € 55,00 per persoon ( vrijdag & zaterdag € 60,00 per persoon )
 • Drankenarrangement: € 19,50 per persoon ( 4 uur onbeperkt genieten van onze huiswijnen, bier, frisdranken koffie/ thee en waters )
 • Voor reserveringen op vrijdag en zaterdag gelden andere voorwaarden met betrekking tot het minimum aantal personen.                                                                                        

Te Reserveren vanaf 8 personen. Voor minimum aantallen, kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Voor reserveringen op vrijdag en zaterdag gelden andere voorwaarden met betrekking tot het minimum aantal personen. Reserveren of meer informatie? Neem contact met ons op! 

 

 

Kids Kookworkshop

Kleine Chefs

Leerzaam. En vooral heel erg leuk! Dat is koken met kinderen bij Bo&Ro kookstudio! Kinderen kunnen ontzettend genieten van het maken van gerechten. En ze willen graag leren en leren snel. Wij bieden kinderen de plek en mogelijkheid om leerzaam en leuk hand in hand te laten gaan.

Want hoe worden echte frieten eigenlijk gemaakt? Waar bestaat mayonaise uit? En waarvan maak je een visstick? Bitterballetjes? Al kokend komen ze alles te weten over hun favoriete gerecht. En wie weet, misschien huist er wel een sterrenchef in uw kind…

Invulling Kids Kookworkshop

Voorafgaand aan deze Kids Kookworkshop worden u en de kinderen verwelkomd in onze mooie ontvangstruimte met een glas limonade. Hierna wordt met de kinderen besproken wat er gemaakt gaat worden die middag. Alle kinderen krijgen een keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding uitgereikt. Daarna gaan de kinderen naar het keukengedeelte van Bo&Ro kookstudio en bereiden samen met de chefs van Bo&Ro en met u, twee verschillende gerechtjes. Als de bereiding klaar is, worden de gerechtjes mooi gepresenteerd en gezellig met elkaar opgegeten in ons restaurant, met limonade erbij. Na afloop krijgen de kinderen een lekker ijsje en natuurlijk een Bo & Ro - diploma!

Ideaal voor de woensdagmiddag

Onze Kids Kookworkshop duurt 2 uur. Ideaal dus voor de woensdagmiddag! Limonade, een gezond snackje, de twee zelfgemaakte gerechtjes, ijsje en kook-diploma zijn inbegrepen. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de Kids Kookworkshop in onze Kookstudio. Reserveren is al mogelijk voor een groep vanaf 8 kinderen. Er dient altijd minimaal één ouder of begeleider aanwezig te zijn tijdens het koken met de kinderen. Ruime  parkeergelegenheid vlakbij.

Informatie

Kids Kookworkshop

 • Inclusief ontvangst met welkomstdrankje. Alle gerechten en alle drankjes gedurende het programma te reserveren vanaf 8  kinderen. Er dient minimaal één ouder of begeleider aanwezig te zijn.
 • Prijs: € 34,50 per kind ( vanaf 8 jaar )
 • Tijdsduur: 2 uur
 • Reserveren of meer informatie? Neem contact met ons op!

 

Koken met de Black Box

Koken op gevoel

Innovatieve oplossingen voor alledaagse problemen binnen een bedrijf zijn vaak binnen handbereik. Maar tot inzicht komen is vaak de uitdaging. Wij dagen u en uw team daarom uit om innovatief te denken.

Koken met de Black Box bij Bo & Ro dwingt uw team om inventief te zijn met vooraf onbekende middelen en ingrediënten. Zo laten we onze professionele keuken als uw innovatiecentrum werken. Daarnaast is het ontzettend leuk om samen inventief te zijn en te koken: men leert nu eenmaal het meest als iets leuk is!

Hoe werkt koken met een Black Box?

Alle deelnemers krijgen een Black Box met verschillende ingrediënten. Hierna volgt een opdracht, bijvoorbeeld om binnen anderhalf uur twee gangen te maken met zoveel mogelijk van deze ingrediënten. De werkwijze van de verschillende deelnemers is aan de hand van hun gedrag op kantoor voorspelbaar, maar laat zich in de professionele keuken gemakkelijk duiden. Deze workshop wordt dan ook vooral ingezet door bedrijven die een doelgerichte organisatie willen creëren. En vormt een prachtig onderdeel binnen een (groter) trainingsprogramma.

Bo & Ro drankenarrangement

Het koken met de Black Box wordt u aangeboden met een welkomstglas en amuse van het huis. De aanvullende drankjes tijdens het programma zijn exclusief. Wij bieden u daarom de mogelijkheid deze workshop te reserveren inclusief een drankenarrangement. U kunt dan onbeperkt van onze  huiswijnen, bier, frisdranken, koffie/thee en waters gebruik maken.

 

Informatie

Black Box

 • Inclusief ontvangst met welkomstglas & amuse en het door u klaargemaakte
  3 - gangen menu gedurende het programma en aan tafel
 • Te reserveren vanaf 7 t/m 12 personen
 • Prijs exclusief drankenarrangement: € 65,50 per persoon
 • Drankenarrangement: € 19,50 per persoon
 • Tijdsduur: 4 uur
 • Reserveren of meer informatie? Neem contact met ons op!

Drankenarrangement

Onbeperkt genieten van onze  huiswijnen, bier, frisdranken, koffie/thee en waters.

 

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl