Etim Verema Tardana Blanco Dulce, Spanje

Printen
Druifsoort: garnacha blanca

Deze wijn rijpt gedurende 5 maanden op klein Franse eikenhouten vaten. De wijn kenmerkt zich door een overvloed van overrijp wit fruit in de geur met eigenschappen van perzik, grapefruit en lychee en een weelderige zachte volle smaak met een lange afdronk.
Geen afbeelding ingesteld
€ 9,88
Standaard prijs:
Beschrijving

Deze zeer bijzondere witte dessertwijn wordt gemaakt van de Garnacha blanca druiven en is afkomstig van zeer oude wijnstokken , die zeer laat worden geoogst.
Door deze late oogst hebben de druiven meer zon gehad en zodoende zijn er meer suikers in de druiven gevormd.

De wijn is nu reeds goed op dronk maar kan door het vele concentraat in de wijn desgewenst nog enkele jaren worden bewaard. Deze wijn is perfect te combineren met diverse nagerechten.

De wijnen afkomstig van Agricola Falset - Marça hebben de D.O. status Montsant. Dit is een vrij nieuwe herkomstbenaming in Spanje. De wijngaarden bevinden zich ten zuiden van de stad Tarragona in en rondom de dorpen Falset en Marça en liggen tegen de beroemde wijngaarden van Priorato aan. Door het hoge aantal zonuren in deze wijnsteek bereiken de druiven hun optimale rijpheid en kan de wijnboer een grote variëteit aan verschillende wijnen produceren.

De ideale serveertemperatuur is ongeveer 12 graden. Zeker niet te koud drinken! 

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl