Terug naar: Witte Wijnen

Saint-Veran Pierre Desroches, Frankrijk

Printen
Druif: chardonnay

Een heldere goud kleur. Zeer expressieve neus van geel fruit en tropisch fruit met een florale noot.
Past perfect in de geest van een "klassieke" macon, met een heerlijke fruitige, vlezige rondheid en plezier.
img_5686
€ 10,70
Standaard prijs:
Beschrijving

Goudgeel van kleur met in zijn jeugd wat groene reflexen. Wit fruit in de neus, iets amandel, eiken. Frisse inzet, zuiver, fruit van appel, naast citrus ook iets vettig van boter, karamel. Elegante afdronk met een mooie frisheid.

De druiven komen van een overwegend kleihoudende bodem. De stokken zijn relatief jong. Er wordt met de hand geoogst. Een klein deel, doorgaans 20 à 25%, vergist op eiken vaten, de rest op roestvrij stalen tanks. Na de winter wordt geblend en gaat de wijn op fles. Aanbevolen wordt de wijn binnen 3 jaar na de oogst te drinken.

  

Gegevens gebied: De Bourgogne is een sterk landelijk gebied en ligt in het oostelijke deel van Frankrijk, voornamelijk tussen de steden Dijon en Lyon. Het koele klimaat zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen, wat een hoge intensiteit en verfijning als resultaat heeft. De grondsoorten in de Bourgogne variëren nogal, tevens is de wijnbouw hier sterk versnipperd. Daarom is het van groot belang, bij de beoordeling van de kwaliteit, op de naam van de producent te letten. Het wijngebied Mâcon, ook wel Mâconnais genoemd, ligt ten noordoosten van de stad Mâcon. Er wordt hier zowel goede witte als rode wijn gemaakt. De beste witte wijnen met een eigen A.C. komen uit enkele met naam genoemde dorpjes, t.w. Saint Véran, Pouilly Fuissé en sinds 1999 ook Viré-Clessé

Serveren bij: Salades, wit vlees, gevogelte en diverse visschotels.

Serveertemperatuur: 10 à 12ºC

Overige informatie: Het flinke wijngebied Mâcon omvat 3.250 ha wijngaard en biedt veel plezierige wijnen, zowel in wit als rood. Wijnen uit gemeente appelations bieden de beste kwaliteiten, zoals ook deze Mâcon-Vergison.