Terug naar: Rode Wijnen

Paiara Rosso Puglia, Italië

Printen
Druiven: Negroamaro & Cabernet Sauvignon

Paiara Tormaresca rood heeft een mooie, robijnrode kleur. Een heerlijke geur met diverse donkere en roodfruitaroma’s, pruimen en wat ‘spicy’-tonen. Zachte smaak, maar rijk van structuur. Fruitig, met aangename en soepele tannines en een mooie balans. Een (h)eerlijke wijn uit het zuiden van Italië.
img_5649
€ 6,57
Standaard prijs:
Beschrijving

Uit Zuid Italië komt deze wijn , gemaakt van Negroamaro en cabernet sauvignon. Veel donkerrood fruit en een geur en smaak van zwarte bessen. Lange afdronk en zachte tannines. Kortom een wijn met veel smaak en een zachte afdronk.

De Negroamaro-druif is zwart/paarsachtig, met een dikke schil. Het rijpen van de druif gebeurt tussen eind september en begin oktober. De druif kan zeer goed tegen de droogte in dit gebied. De Cabernet Sauvignon heeft ook een dikke-schil met de smaak van zwarte bessen. Deze wijn moet jong gedronken worden dus het wordt tijd, niet laten verouderen in zo'n stoffige kelder maar nu drinken.

De kleur is donker rood, de geur van volle donkere vruchten en lekker kruidig. De smaak is zacht, vol en rijk van structuur. Heerlijke zachte tannines en veel fruit.