Terug naar: Speciale Wijnen

Etim Verema Tardana Negre Dulce, Spanje

Printen
Druifsoort: Garnacha

Deze zeer bijzondere dessertwijn wordt gemaakt van de garnacha druiven. De wijn kenmerkt zich door een overvloed van overrijp rood fruit in de geur met eigenschappen van chocolade, mokka en appelstroop en een weelderige zachte volle smaak met een minutenlange afdronk.
img_56595
€ 9,88
Standaard prijs:
Beschrijving

De wijndruiven zijn afkomstig van zeer oude wijnstokken met een uiterst lage opbrengst, die zeer laat worden geoogst (half oktober). 

Rode zoete wijn, gemaakt van Garnacha Negre druiven. Montsant, dat in de heuvels onder de Priorat ligt, maakte tot 2001 deel uit van de grote D.O. Tarragona. De wijnmakers hier wilden hun bovenburen evenaren door wijnen te maken van oude wijnstokken met toepassing van moderne fermentatietechnieken. Ze lobbyden voor een plaats in de wijnclassificatie, los van het grote Tarragona. Deze inspanning werd beloond met het vaststellen van de D.O. Montsant in 2002. Deze rode dessertwijn wordt gemaakt van rode Garnacha Negre druiven afkomstig van oude wijnstokken, die pas worden geplukt als ze zeer rijp zijn. De fermentatie op Frans eiken vaten duurt meer dan 8 maanden. De kleuris robijnrood, met briljante, heldere randen en een zuivere, viscose indruk. De geur van confituur van rode bosvruchten is dominant aanwezig. Een bijrol voor rozijnen en kersenbonbons. Smaak: De dikke structuur van de wijn vult de mond met aangename indrukken. Tonen van mokka en chocolade geven de wijn complexiteit.

Lekker als aperitief en bij het nagerecht, speciaal bij chocolade en rode vruchten gerechten.

Serveren op: 10-12°C.