Terug naar: Witte Wijnen

Domaine du Salvard Le Vieux Clos, Loire

Printen
Druif: Sauvignon Blanc, Chardonnay

Een aangenaam frisse wijn met aroma’s van citrus fruit en vers gemaaid gras. Een heerlijke ‘groene’ wijn met karakter.
cheverny
€ 10,70
Standaard prijs:
Beschrijving

De Le Vieux Clos aoc Cheverny du Salvard is een smaakvolle witte wijn van Domaine du Salvard, een wijnhuis met haar roots in het noordelijk gelegen Loire gebied. Het is een elegante wijn met een ronde, ietwat vettige smaak van de Chardonnay en Sauvignon Blanc.

De Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn beide druiven uit Frankrijk welke tegenwoordig overal ter wereld geplant worden. De druiven hebben echter een andere smaak wanneer ze in hun oorspronkelijke omgeving geteeld worden. De Le Vieux Clos aoc Cheverny du Salvard heeft een wat vlezig karakter dankzij de Chardonnay en mooie zuren dankzij de Sauvignon Blanc.

De Le Vieux Clos aoc Cheverny du Salvard is echter niet zo maar een wijn. Het is een klassieke wijn van het historische familiebedrijf Domaine du Salvard. Het landgoed wordt inmiddels door de vijfde generatie van de Delaille familie gerund en heeft een oppervlak van 42 hectare. De wijngaarden liggen op een ideale locatie, op de hoogste heuvels in de regio.

De wijn heeft een lichte, goudgele kleur en een uitbundig aroma van buxusplanten, vers gras, kruisbessen en citrus.

Met een alcohol percentage van 12,5% past de e Vieux Clos aoc Cheverny du Salvard met name goed bij exotische gerechten of gerechten uit de Aziatische keuken. De wijn kan direct gedronken worden bij een temperatuur van rond de 9 graden Celsius.