WINKELWAGEN

 x 
Winkelwagen is leeg

Amarone Zenato Della Valpolicella, Italië

Druiven: Corvina Veronese, Rondinella, Sangiovese en Molinara

Deze Amarone van Zenato is een magistrale geur en smaaksensatie! De wijn is diep robijnrood van kleur en heeft een imponerende elegantie, ondanks het alcoholpercentage van maar liefst 16,5%! In het centrum rijp fruit en een uitnodigend bouquet met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden van onder andere wilde kersen en chocolade indrukwekkend.

Prijs
€ 29,95
Waarschuw mij !
Beschrijving

Het bedrijf van de familie Zenato ( opgericht in 1960 ) is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, in de provincie Veneto, zo'n 25 kilometer ten westen van de stad Verona. Dit gebied is naar volume het grootste produktiegebied van DOC wijnen van Italie. Het bedrijf wordt geleid door Sergio Zenato in samenwerking met zijn zoon Alberto en zijn dochter Nadia, dus het betreft hier nog een echt familiebedrijf. Met name de laatste jaren worden de wijnen van Zenato overladen met medailles en fantastische recensies, wat er toe leidt dat ze hun wijnen zeer gemakkelijk afzetten.De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd en daarna laat men deze druiven gedurende drie maanden indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt is waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn.70% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 5% Sangiovese en 5% Molinara.Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles. Magistrale geur en smaaksensatie! De Amarone heeft een imponerende elegantie met in het centrum rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend.

De Amarone is de absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. Hand geoogst en geselecteerd en daarna laat men deze druiven gedurende drie maanden indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt is waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn.
Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles.
De Amarone is een genot bij een stevig hoofdgerecht, zoals stoofvlees, lam en wild. Maar zeker ook heerlijk bij stevige, gerijpte kazen.

© 2013 Bo&Ro, Realisatie: Verkijk.nl